Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

Изнасяне на дъмбели напред е перфектно упражнение както за изграждане масата на раменете, така и за тяхното оформяне. Натоварва най-вече предната им част. Движението представлява повдигане на ръце напред и нагоре без сгъване в лактите.

Можете да правите упражнението от стоеж (седеж). Можете да го изпълнявате с щанга, дъмбели, диск или на долен скрипец. Ръцете трябва да са изпънати през цялото време и да са успоредни . Упражнението е подходящо както за напреднали, така и за начинаещи. Препоръчвам Ви да включвате това упражнение във вашата тренировка. Варианта е по ваш избор.Вариaнти на изпълнение

  • С щанга - този вариант позволява най-големи тежести. Прави се за увеличаване масата на раменете. Щангата, която ще използвате, може да бъде права или крива. Обикновено се предпочита правата щанга, но ако Ви болят китките с нея,използвайте кривата. Ширината на хвата трябва да е колкото раменете ви или съвсем малко по-голяма. Щангата ви позволява да правите упражнението само от стоеж .  • С дъмбели - хубавото на този вариант е, че позволява изпълнение само с едната ръка и ви позволява да се концентрирате изцяло върху работещия мускул. . Повдигане с дъмбели можете да правите и от стоеж, и от седеж.
  • С диск - Предлагам Ви още един вариант, който можете да го правите както от седеж, така и от стоеж.
  • На долен скрипец - предимството на този вариант е, че осигурява постоянно напрежение в мускулите. Обикновено повдигането на скрипец се прави за оформяне на раменете. 


Цялата статия може да прочетете на www.4fitness.bg