Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

История на болденона

Equipoise, известен също като болденон ундеиленцат или EQ е стероид разработен от CIBA, като форма на дългодействащ инжекционен Dianabol. Предназначението му е било за употреба в индустрията с говеда и коне. Като цяло Болденон идва в маслена суспензия, която може да се инжектира в животни, на всеки 6 седмици. Няма законна разновидност на болденон ундециленат одобрена от нито едно правителство навсякъде по света, за употреба върху хора. Всичкият болденон на пазара или е одобрен от ветеринарна лаборатория или е направен в незаконни лаборатории, предназначени за черния пазар. Въпреки че се разбира като ветеринарен стероид, болденона има доста силно въздействие, когато се използва от хора.

Какво е Equipoise (болденон ундециленат)?

Когато се вгледате в листовката на болденона, ще забележите, че е в основата на същия хормон като Dianabol, с изключение на една огромна промяна. Хормонът Dianabol е 17aa(17-alpha alkylated) за перорална употреба, поради това има само 8 часа ефективен полуживот. Equipoise липсва в група 17aa, но има много дълга ундециленат естер верига прикачена към него, вместо това. Тази естер верига прави болденона много мастно разтворим до точката, където е в своята сурова форма, преди да се суспендира в масло, болденон ундециленат е вече един вид мазна субстанция с консистенцията на сироп.

Ензимите в черния дроб в крайна сметка ще разцепят веригата на естера от болденон хормона, след като е свободен, той ще може да си взаимодейства с андрогенните рецептори в мускулните клетки.

Сравнение на Болденон с Дианабол

Интересно е, че структурата на метансростенолон е идентична с тази на болденон(EQ), освен че има добавена ц17-алфа алкализация. Този факт показва разликата при добавянето на ц17алфа алкализация, тъй като болденон и дианабол действат по различен начин в тялото. Основната разлика е скоростта за естрогенни странични ефекти, доста по-изразени при дианабол. Болденон е доста “мек” в този случай, поради което често потребителите нямат нужда от анти-естрогени. Дианабол е много по-естрогенен, не защото по-лесно ароматизира, всъщност ц17-алфа метиловата група и ц1-2 двойна връзка забавят процесът на армоатизацията. Проблемът е, че метандростенолон се преобразува в 17алфа метиллестрадиол, биологично по-активна форма на естроген от от нормален естрадиол. Дианабол се оказва и по-силен в изграждането на маса в сравнение с болденон, подкрепящ идеята, че естрогенът играе важна роля в анаболизма. Всъщност болденон и метандростенолон са толкова анаболно различни, че рядко се смятат за свързани един с друг. Като резултат дианабол се иползва за качване на маса, докато болденон е перфектен за орелефяване и покачване на качествена маса.



Какви са страничните ефекти от Болденон?

Болденон е доста мек с леки странични ефекти. Тези странични ефекти са общи за повечето стероиди: акне, неестествен растеж на косата, мазна кожа, простата, пресипналост или задълбочаване на глас и необичаен косопад.

Едни от най-големите проблеми с болденона е, че е известен с причиняване на акне по гърдите, гърба и раменните области. Ето защо, ако вие сте предразположена към акне, не забравяйте да използвате анти-бактериални и анти-акне сапуни и лосион през деня.

Друг страничен ефект е невероятен тласък на апетита, това е било потвърдено от много потребители в индустрията. Предлагам ви да започнете с по-ниска доза на Болденон, ако сте на диета, за да може да се контролират евентуални проблеми с апетита.

Какъв е полуживота на болденон ундециленат?

Болденон има много дълъг полуживот, 14 дена. В допълнение, той може да остане в тялото в продължение на месеци или дори години, следователно не се препоръчва за употреба по време на активни спортни сезони, тъй като потребителят е сигурен за положителен тест.

Цялата статия може да прочетете на www.4fitness.bg