Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

Начинаещите билдъри знаят, че трябва да пият хранителни добавки, но често са объркани какво точно да приемат, в какви количества и кога. Първите две правила, които ще ви помогнат да извлечете максимума от хранителните добавки е да се уверите, че тренировката и хранителния режим са на подходящото ниво. Както предполагам знаете е, че храненето е най-важният компонент в бодибилдинга.

#1 Трябва да тренирате не повече от четири пъти седмично в продължение на не повече от 75 минути на тренировка. Ако тренирате повече ще претренирате и няма да можете да се възстановявате между отделните тренировки.

Претренирането е проблем за всички - от начинаещи до напреднали. Най-често се причинява от липса на достатъчно време за възстановяване между тренировките или прекомерно тежки занимания в залата. Важността на почивката често е трудно да се разбере, особено за новаци или свръх мотивирани билдери, които, щом стане въпрос за упражнения, вярват, че „повече“ просто трябва да значи "по-добре".

#2 Спазвайте следните инструкции и ще започнете да качвате, както никога до сега, независимо дали сте от трудно или лесно трупащите. Повече за това как трябва да се хранят начинаещите можете да видите тук:. След като сте следвали горните две правила, вие сте готови да приемате хранителни добавки. По-долу ще видите какво ние препоръчваме:

1. Пийте суроватъчен протеин преди и след тренировка.

Суроватъчният протеин е един от най-бързо усвоимите протеинови източници. Това означава, че лесно се абсорбира от тялото. Той ще ви помогне за възстановяването след тежки тренировки, за изграждането на мускулна маса и ще ви осигури аминокиселини по време на тренировки, за да подпомогне тренировката и физиологичните процеси, които подпомагат изграждането на мускулна маса (като доставяне кислород и хранителни вещества до мускулите).

Кога и по колко протеин трябва да приемаме: Приемайте суроватъчен протеин преди и след тренировка. Можете да вземете около 1/3 грама протеин на килограм телесно тегло. Ако сте 100 килограма, приблизително се падат по 33 грама пред и след тренировка. А ако сте 80 килограма 27 грама грама.

2. Консумирайте бързо усвояващи се въглехидрати преди и след тренировка.

Една грешка, която много начинаещи правят е да надценяват приема на протеина за сметка на въглехидратите, било то приемани с храната или с хранителните добавки. Трябва да знаете, че въглехидратите са от съществено значение, за да засилите растежа на мускулите, тъй като те спомагат за възстановяването и достигането на хранителни вещества за вашите мускули. Бързоусвоимите въглехидрати трябва да се консумира веднага след тренировка. Можете също така да приемате допълнителни форми на въглехидрати като Vitargo, който съдържа бързи въглехидрати. Що се отнася до бързите въглехидрати, трябва да се консумират: декстроза, (това е един специфичен вид на глюкоза), малтодекстрин, фруктоза, палатиноза (въглехидрат с нисък гликемичен индекс и удължено освобождаване на енергия ).


Цялата статия може да прочетете на www.4fitness.bg