Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Причините, които са ви накарали да влезете в залата за културизъм, може да са много, но желанието да натрупате мускулна маса не бива да ви увлича.

Всеки начинаещ смята, че успехът ще дойде бързо, копирайки тренировките на по напредналите момчета в залата. Когато влезнете в фитнеса ще чуете много и различна информация за това как да тренирате.

Всеки по-напреднал от вас е моделирал своята тренировъчна програма според изискванията и генетичните особености на своето тяло. Важното е да разберете, че повторенията, упражненията, сериите, принципите и теориите за всеки човек са индивидуални.

С течение на времето ще се научите как да тренирате правилно, как да се храните и как да се възстановявате. За да стане това са ви необходими основни знания и информация.

Как да започнем?

Нека първо да дадем определение на термина начинаещ. Това е човек, който никога до сега не е влизал в зала за културизъм. Но към категорията на начинаещите се включват и тези, които не са тренирали дълъг период от време.

Начинаещите не бива да пренебрегват и подминават основните програми. Не бързайте към сплит системите и към по специални упражнения. Типична тренировъчна програма за начинаещи. В културизма е много важно полагането на здрава основа - гаранция за бъдещ успех. Кум базовите упражнения трябва да се стреми всеки начинаещ. А именно: мъртва тяга, гребане с щанга, клякане с щанга, изтласкване на щанга от лег, раменни преси, изтласкване на щанга от лег с тесен хват, бицепсово сгъване с щанга от стоеж

Контузиите при начинаещите са предизвикани най-често от стремежа да се вдига колкото може повече, и то колкото се може по-скоро. Едно от най-важното нещо, което трябва да знаете и научите е да не се увличате по големите тежести. Не увеличавайте сериите, повторенията и упражненията, докато не станете наистина готов за това.


Цялата статия може да прочетете на www.4fitness.bg